Zomerse ovenschotel met tomaten

Wanneer er veel tomaten zijn, dan mag er al eens een gerecht op tafel komen met extra veel van deze groente, liefst zongerijpt geplukt zodat ze extra veel smaak hebben. De exemplaren uit papa’s tuin zijn dan ook ideaal om de job te klaren.

Op de iets minder warme dagen in de zomer is dit een perfecte ovenschotel die je gerust al vooraf kan klaarmaken en nadien nog even opwarmen in de microgolf. Zoals wel vaker bij mij is dit recept voor vrije interpretatie vatbaar, lees: meer of minder ingrediënten zijn altijd mogelijk.
De basis voor deze schotel waren aardappelen, tomaten (uiteraard), witte saus en hardgekookte eitjes. Aardappelen koken (snij ze op voorhand al in dikke schijven, dat is handiger nadien voor het vullen van de ovenschotel), eieren hard koken en witte saus (bechamel) maken.
Deze keer bakte ik ook nog een handjevol spekblokjes en voegde deze samen met een restje gestoofde worteltjes (ook uit papa’s tuin) en een handvol parmezaan toe aan de witte saus. WP_20160806_12_00_07_Pro

De aardappelen en tomaten min of meer dakpansgewijs in een ovenschotel schikken, de eieren in kwartjes er tussen leggen en het geheel overgieten met de saus.

WP_20160806_12_04_32_Pro

Naar wens nog een laagje gemalen kaas over strooien (ik voegde er last minute ook nog wat gesnipperde bieslook aan toe die ik eigenlijk in de saus vergeten mengen was), even in de oven of onder de grill en smullen maar.

WP_20160806_12_31_45_Pro

Meer is er niet aan, super eenvoudig en erg lekker. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *